I installed Gibbon project on heroku but after some time it redirects to installer

Hi,

Before that I was using Gibbon on local server with https, but now I moved to cloud in heroku with clear DB, I moved database and config file there, but after few hours whenever I go to my domain it redirects me to the installer and I put the DB keys, it starts working, again after few hours it redirects me to the installer. Why?

Comments

  • Hi Faizan, that is a very interesting issue, and not one I've encountered before. Please can you check, once you notice the redirection to the installer re-commencing, is your /config.php file still in place, and readable by the web server process? Thanks! Ross
  • Hi admin,

    Yes it's readable I have created .profile on heroku and give permissions in root as 'chmod -R 777 Storage', but still facing this issue
  • Also when I re-run the installer it gives me error on step 2 i.e 'Errors occurred in populating the database; empty your database, remove ../config.php and try again.'

    but when i hit the URL again by removing '/installer/install.php' it works fine for next few hours
  • > @admin said:
    > Hi Faizan, that is a very interesting issue, and not one I've encountered before. Please can you check, once you notice the redirection to the installer re-commencing, is your /config.php file still in place, and readable by the web server process? Thanks! Ross

    Waiting for your reply
  • Hi Faizan, sorry for the delay. Busy times here in Hong Kong at the moment.

    The only reason a redirect to the installer should occur is that /config.php is missing, and so I am at a loss to explain what you are seeing.

    When you get back to the installer, step 2 will give an error if you are using the same database name as the first time you installed.

    At this point I think it would be best if you delete you entire installation, including the database, download the code anew, and then try a fresh installation.

    Can you try this and let us know how you get on?

    Thanks! Ross
  • Admin,

    If config is missing why app runs and do all for 24 or 48 hours???
  • After 24 hours it redirects me to installer again, then I add the same DB credentials, it takes me to step 2, then I remove '/installer/install.php' and it works fine
  • Hi Faizan,

    I did a couple searches about Heroku and it sounds like this may be something with the cloud platform, rather than in Gibbon. According to some search results, "Heroku’s Cedar stack has an ephemeral filesystem which is cleared every 24 hours". Here are some of the results I found (they sound familiar to what you're seeing): https://stackoverflow.com/questions/35456932/heroku-app-database-resetting https://docs.bastionbot.org/install/install-on-heroku
  • But I am using ClearDB instead.
  • sandra said:

    Hi Faizan,

    I did a couple searches about Heroku and it sounds like this may be something with the cloud platform, rather than in Gibbon. According to some search results, "Heroku’s Cedar stack has an ephemeral filesystem which is cleared every 24 hours". Here are some of the results I found (they sound familiar to what you're seeing): https://stackoverflow.com/questions/35456932/heroku-app-database-resetting https://docs.bastionbot.org/install/install-on-heroku

    I am using clear DB instead
  • Hmm, your situation sounds unique, I don't think we've seen anything like it. Gibbon doesn't have a mechanism to delete the config.php file, so I'd be tempted to say there's something in the system configuration that may be causing this. You may need to try some more troubleshooting, such as: if you add a plain test.php file to the root, does it also disappear? Are there any error logs that occur before the re-install prompt? Any error longs on the cloud platform side of things?
  • Need to check.
Sign In or Register to comment.