email not sending from Gibbon

Hello all,

I am having a problem with my Gibbon install not sending emails. I have configured my mail settings and tested the settings with a mail client on another machine on the same network. I know the settings are working elsewhere...

What log file do I need to look at to see email sending related errors?

Any other suggestions would be appreciated too!

Thank you,

FV


Comments

  • Hi FV,

    Long time no see! I would check the PHP error log (/var/log/apache/error.log on Ubuntu) as well as the mail log (I believe /var/log/mail.log on Ubuntu).

    Let us know what you find.

    Thanks,

    Ross
  • Its good to see you Ross!

    Thank you for the reply.

    Nothing is showing in the logs, I tried with tail -f and there were no changes when I attempted to send an email through Gibbon.

    The only error I see is the message on the "sent" page: Your request was completed successfully, but some or all messages could not be delivered.

    ```
    tail -f /var/log/httpd/error_log
    tail -f /var/log/maillog
    ```
  • Interesting. The mail is sent using PHPMailer, and in the past I've had to add some debug code to Messenger post process page in order to get to the error. Last time I did this the following two links proved useful:

    https://stackoverflow.com/questions/2386544/error-handling-with-phpmailer
    https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/Troubleshooting

    Let us know how you get on!
  • Thank you for the links.

    Is PHPMailer inlcuded with Gibbon or do I need to install it separately?
  • Hi FV, PHPMailer is the library that Gibbon uses to send out email, so already included. The links help you to dig into its debug output to see what is going on. Good luck! Ross.
  • The problem was that selinux was sen to prevent httpd sending email. The solution is:

    setsebool -P httpd_can_sendmail 1

    admin
Sign In or Register to comment.