Error on Homepage

The site was working fine for a week then i got this today
Fatal error: Class 'PDO' not found in /home/nanaport/public_html/primary/index.php on line 33

What went wrong? Is it a bug in gibbon's code or php 5.4.31

Comments

  • Steve, PDO is the class that Gibbon uses to establish secure, flexible database connections. It comes preinstalled with PHP mostly, but I have seen distros and upgrades that do not include it. Without, you will get this error.

    Can you put <?php phpinfo() ?> (http://php.net/manual/en/function.phpinfo.php) in a new file on your server, and check the output for mention of PDO.

    What OS/version are you using?
  • I use a linux hosting and gibbons 8.0.02
  • I uploaded the info file and it shows pdo installed and enabled. Please review the result here http://nanaportal.com/info.php
  • Steve, what Linux distro and version? It is a shared server, or dedicated? Can you please try and put info.php in the subdomain that is having the problem? e.g. secondary.nanaportal.com, and see if PDO is still installed.
  • I've moved it to the secondary subdomain. I'm not sure the distro is important cos i'm on a shared linux server and all shows pdo is installed. I use a mac 10.9.3 and all was well till i uploaded it online. Please see http://secondary.nanaportal.com/info.php
  • Steve, if you can turn on error reporting on the secondary sub domain, then we can see what the actual error is. Thanks!
  • Yes i turned error reporting on for the entire server, even had to do it specifically for the secondary subdomain. Strange thing is i see no errors on d page.
  • Yes i turned error reporting on for the entire server, even had to do it specifically for the secondary subdomain. Strange thing is i see no errors on d page.
  • If you replace Gibbon's index.php with an index.php page with an error in its code (e.g. <?php asdfdfg ?> does it give you an error message?
  • Still the same. I may have to re-upload the entire site!
  • i just re-uploaded the site and all works well now. Phew. Wonder what went wrong
  • i just re-uploaded the site and all works well now. Phew. Wonder what went wrong
  • Excellent. Some times FTP has upload errors: only takes one file error to bring the system down. Should be very rare though.
This discussion has been closed.